Новости Сентрас

15 мая 2019

15 мая 2019г.

Настоящим АО "Сентрас Секьюритиз" (далее – Общество) сообщает информацию о Решении единственного акционера Общества (годового):

№ п.п.

Показатель / Көрсеткіш  / Indicator

Содержание информации / Ақпарат мазмұны / Information content

2

3

4

1

Информация о решениях, принятых общим собранием акционеров (участников) или единственным акционером (участником)

Акционерлердің (қатысушылардың) жалпы жиналысында немесе жалғыз акционер (қатысушы) қабылдаған шешімдер туралы ақпарат

1

Наименование органа эмитента, принявшего решение

Единственный акционер

Шешім қабылдаған эмитент органының атауы

Жалғыз акционер

2

дата проведения общего собрания акционеров (участников) эмитента / дата решения единственного акционера (участника) эмитента

14.05.2019

эмитент акционерлерінің (қатысушылардың) жалпы жиналысын өткізу күні/эмитент жалғыз акционердің (қатысушының) шешім қабылдаған күні

время проведения общего собрания акционеров (участников) эмитента

с / басталу / from (HH:MM)

Пример / мысал / example: 09:00, 14:30

эмитент акционерлерінің (қатысушылардың) жалпы жиналысының өткізу уақыты

место проведения общего собрания акционеров (участников) эмитента

г. Алматы, ул. Манаса 32А

эмитент акционерлерінің (қатысушылардың) жалпы жиналысының өткізу орны

Алматы қ, Манаса к. 32А

3

вопросы, включенные в повестку дня общего собрания акционеров (участников) эмитента

1. Утверждение аудированной годовой финансовой отчетности АО «Сентрас Секьюритиз» за 2018 год и рассмотрение аудиторского отчета за 2018 год.
2. Утверждение порядка распределения чистого дохода АО «Сентрас Секьюритиз» за 2018 год, принятие решения о выплате/невыплате дивидендов по простым акциям АО «Сентрас Секьюритиз» за 2018 год.
3. Информация об обращениях акционеров на действия АО «Сентрас Секьюритиз» и его должностных лиц.
4. О заключении Обществом сделок, в совершении которых имеется заинтересованность.

эмитент акционерлерінің (қатысушыларының) жалпы жиналысының күн тәртібіне енгізілген мәселелер

1. 2018 жылға арналған «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның аудиттелген жылдық қаржылық есептілігін бекіту және 2018 жылға арналған аудиторлық есепті қарастыру.
2. «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның 2018 жылға таза табысын бөлу тәртібін бекіту, «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның жай акциялары бойынша 2018 жылға дивиденд төлеу / төлеу туралы шешім қабылдау.
3. «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның және оның лауазымды тұлғаларының іс-әрекеттеріне акционерлердің өтініштері туралы ақпарат.
4. Қоғам мүдделі мәмілелер жасасу туралы.

4

решения, принятые общим собранием акционеров акционерного общества (участников), с указанием итогов (результатов) голосования

1. Утвердить годовую финансовую отчетность АО «Сентрас Секьюритиз» за 2018 год и принять к сведению аудиторский отчет за 2018 год.
 2. Из статьи нераспределенная прибыль,  распределить чистый доход АО «Сентрас Секьюритиз» за 2018 год, выплатить ТОО «Сентрас Инвест» дивиденды на принадлежащие ему простые размещенные акции  в количестве 1 800 000 штук, в размере дивиденда в расчете 127,77778 тенге на одну простую акцию, на общую сумму 230 000 000 тенге.
 Дивиденды в размере 230 000 000 тенге выплатить двумя способами: а) простыми объявленными акциями АО «Сентрас Секьюритиз» путем зачисления в ТОО «Сентрас Инвест» 200 000 штук простых акций на сумму 200 000 000 тенге; б) деньгами на сумму 30 000 000 тенге.
Произвести увеличение уставного капитала АО «Сентрас Секьюритиз» на 200 000 000 тенге, посредством размещения объявленных акций АО «Сентрас Секьюритиз».
 Выплату дивидендов по простым акциям АО «Сентрас Секьюритиз» за 2018 год и увеличение уставного капитала АО «Сентрас Секьюритиз» произвести единовременно, путем подачи в АО «Центральный депозитарий ценных бумаг» приказов на зачисление/списание ценных бумаг АО «Сентрас Секьюритиз» - 16 мая 2019 года.
 3. Принять к сведению информацию об отсутствии обращений со стороны акционера АО «Сентрас Секьюритиз» на действия АО «Сентрас Секьюритиз»  и его должностных лиц в течение 2018 года.
4. Заключить Обществу сделки, в совершении которых имеется заинтересованность, а именно договоры об оказании услуг финансового консультанта с аффилиированными лицами Общества - АО «Страховая Компания «Сентрас Иншуранс» и АО «Страховая Компания «Коммеск-Өмір».

акционерлік қоғам акционерлерінің (қатысушыларының) жалпы жиналысында қабылданған шешімдер, дауыс берудің (нәтижелердің) қорытындысын көрсетумен

1. 2018 жылға арналған «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның  жылдық қаржылық есептілігі бекітілсін және 2018 жылға арналған аудиторлық есепті назарға алыңыз.
2.  Бөлінбеген пайдадан «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның 2018 жылға таза табысын үлестіріп, «Сентрас Инвест» ЖШС-ға 1 800 000 дана мөлшеріндегі қарапайым орналастырылған акциялар бойынша, бір акцияға 127,77778 теңгеге дивиденд мөлшерінде, жалпы сомасы 230 млн. теңге төлеп беру.
230 000 000 теңге мөлшеріндегі дивидендтер екі жолмен төленеді: а) «Сентрас Инвест» ЖШС-ға 200 000 000 теңге сомасындағы 200 000 жай акцияны «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның жарияланған акцияларын үлестіру арқылы; б) 30 000 000 теңге сомасында. «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның  жарғылық капиталын «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның жарияланған акцияларын орналастыру арқылы 200 000 000 теңгеге ұлғайту.
2018 жылға «Сентрас Секьюритиз» АҚ қарапайым акциялары бойынша дивидендтер төлеу және бір уақытта «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның жарғылық капиталын ұлғайту, «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның бағалы қағаздарын тіркеу/ есептен шығару туралы «Орталық бағалы қағаздар депозитарийі» АҚ-на 2019 жылдың 16 мамырында өтініш беру арқылы.
3. «Сентрас Секьюритиз» АҚ-ның 2018 жылдың ішінде «Сентрас Секьюритиз» АҚ және оның лауазымды тұлғаларының іс-әрекеттеріне қатысты өтініштерінің жоқтығы туралы ақпаратты назарға алыңыз.
4. Қоғамға мүдделі мәмілелерді жасасу, атап айтқанда: «Сентрас Иншуранс» Сақтандыру Компаниясы» АҚ және «Коммеск-Өмір»Сақтандыру Компаниясы» АҚ-мен қаржылық кеңес беру қызметтерін ұсыну туралы келісімдер жасасу.